DISCOVER THE NEW COLLECTION

X

Dymph de Gooijer

Bij The GoodPeople houden we van het goede leven. En dat goede leven bestaat voor ons uit zoveel dingen. Iets wat daar absoluut onderdeel van is, is het werk van Dymph. Het leek ons daarom een goed idee om Dymph wat vraagjes te stellen zodat jullie haar beter leren kennen.

Dymph! Ik gok dat de lezer benieuwd is - kun je je even voorstellen 😊? 
Mijn naam is Dymph, ik maak schilderijen en beelden.
 
Je kunst is prachtig. Hoe ben je ooit begonnen? 
Op mijn 14e ben ik begonnen met beeldende kunst, Maar na mijn bezoek aan de expositie van Edvard Munch en het Vigeland park in Oslo ben ik echt op een "andere/intensere manier" geïnspireerd geraakt. 
 
Waar haal je je inspiratie vandaan? 
Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks gevoelsleven van wat ik om mij heen zie en meemaak maar vooral ook van mij zelf, de gebeurtenissen die verlichtend zijn en open maar ook de de dingen de we liever niet voelen of waar we bang voor zijn en verstoppen.
 
Doe je veel exposities? 
Mijn expositie lopen vaak wel het hele jaar door van de een in de ander.

Wat is je doel als kunstenares - je droom? 
Mijn droom is eigenlijk best voor de hand liggend en voorspelbaar maar ik zou ooit graag een heel museum vol met mijn werk hangen op grote witte muren waar ik werken kan tonen van meters lang. Al ben ik ook al heel gelukkig als ik mijn leven lang een plekje kan bewaren voor kunst en ruimte om dat te maken. 
 
Je doet ook veel modellenwerk, is dat onderdeel van hoe je je kunst presenteert of zie je dat als twee losse dingen? 
Ja en nee, mijn werk is een deel van mij en ik ben een deel van mijn werk, Het zullen nooit twee losse onderdelen zijn. Ik ben wel kritischer geworden met welke fotografen ik samen werk. Daar volg ik nu volledig mijn gevoel in zoals ik dat met mijn kunst zou doen. 
 
Heb je je eigen atelier?
Ja, ik heb een heel fijn plekje met super veel licht!
 
We gaan je volgen! Kunnen we je op korte termijn ook nog ergens zien in een of ander tof project?
Zeker! Vanaf 18 t/m 28 oktober hangt mijn werk bij Hamingway's in Bergen aan Zee met de Kunst 10 daagse (een ontzettend leuk jaarlijks evenement in en rond om Bergen, er zijn dan tien dagen lang overal exposities en open ateliers) En Vanaf 9 december in het Hoxton hotel Amsterdam, een project samen met Gertrude Silk, waar ook een van haar jurken met mijn werk erop te koop zal zijn.  Spannend! 
 
Dankjewel Dymph.
foto door Isabella Rosa