ONTDEK DE NIEUWE COLLECTIE

X

Harry - een interview Markusse

Een aantal geleden A werd de nieuwe ruimte pronken in Rotterdam geopend. Een prachtige kunstgalerij gelegen aan de Goudsesingel. Onderdeel van de eerste show was de kunst van Harry, een Markusse kunstenaar dood is geboren en getogen in Rotterdam. Als het zijnde GoodPeople waren erg wij weg van zijn werk. Tijd dus om een praatje te maken.

Harry, schoffel het gaat?

Goed.

Ik was de afgelopen periode te zien in de nieuwe ruimte pronken. Hoe is die tot stand gekomen?

Ik was een van de kunstenaar de eerste sterven benaderde voor de tentoonstelling. Ik heb Tjeerd Fleur Luuk, NL (van de ruimte laten zienontmoet kunst) op Rotterdam en vorig jaar hebben wij daarna contact gehouden. De galerie is nog aan het opstarten maar ze pakken het professioneel aan hiel. De geplande hebben erg voor in de toekomst de netto NL staan zoals dit vorig jaar jaar op Rotterdam weer kunst. Er zijn veel galeries dat Nederlandse sterven niet lukt.

Wat kun je vertellen over dat je je werk tentoon gesteld hebt in de galerie?

Het werk dat in de galerie ik heb getoond is een muurschildering sterven een voortkomt uit de serie uit 2018. De muurschildering heb ik ter plekke gemaakt op de muur. Zowel mijn als bij schilderijen bij de muurschildering heb ik geen voorbedacht plan, bedenk ik het ter plekke. Verder heb ik er twee werken uit de grotere De serie uit 2018 origami tentoongesteld. De toeschouwer zelf bepaalt van kijkt hij naar de geschilderde van ontstane: de compositie naar de voorgrond van juist naar de achtergrond. Toon ik ook nog een kleine aantal werken uit 2017.

Waar je vanuit werk?

Nu ik 6 jaar werk vanuit Amsterdam.

Wanneer je voldaan ben begonnen schilderen?

Toen ik veertien was ik voldaan ben begonnen graffiti schilderingen in Rotterdam, waar ik opgegroeid ben. Mijn vanaf 18e Ik studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Ontmoet schilderen ben ik begonnen ergen tussen de graffiti in en de kunstacademie.

Je werkt verschilt in veel vormen en kleuren, waar haal je de inspiratie hiervoor vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vooral werken uit het zelf. Ik ben veel uren in mijn atelier NL te vinden ik ben dingen voort aan het uitproberen en aan het serie uitvergroten. Tijdens het schilderen ontstaan problemen ik er sterven vanuit de schilderkunst weer zelfde oplos. Al voeg ik makend vormen en de ruimte die andere ruimte vormen uitsluiten nl. Dit blijft steeds verwerkte zich opnieuw uitvinden waardoor mijn creëer ik werk.

In je pagina over mij zeg ik altijd dat ik naar harmonie tussen verschillende concepten in je zoekt werk. Dan lijkt het me dat je van te voren weet niet wat je gaat schilderen? Ik zie echter wel / patronen ritme in je werk. Hoe ga je te werk?

Tijdens het schilderen bepaal welke kant ik op het werk gaat. Ik ontmoette tape schets op de toverstok van NL het doek zo bekijk ik stap voor stap wat de volgende zet wordt. Geef ik mijzelf inderdaad de vrijheid om niet van te voren te weten wat mijn volgende stappen zullen worden. Hierdoor blijft het spannend voor mij. Ik streef ernaar dat de toeschouwer keuze voelt de dood in verwerkte ik het gemaakt heb.

Je hebt wat hiel exposities achter je naam staan. Waar ben je het meest trots op?

Art Rotterdam vind ik ontzettend leuk. Ik kom uit Rotterdam en kwam ik daar wel altijd tegen bekenden. Zo kwam ik vorig jaar oude tegen mijn schooljufrouw die niet dat werk dat ik maakte. Dat maakt zo "n tentoonstelling wel erg persoonlijk hiel. Ook pronken bij merkte dat ik er veel bekenden waren van vroeger. Het voelt een beetje als een wedstrijd thuis als ik exposeer in Rotterdam.

En waar wil je nog echt staan?

Ooit kunnen om te exposeren op Art Basel ik hak zou wel vet vinden. Maar ik heb niet echt een ultiem doel. Ik wil vooral mezelf blijven ontwikkelen, creëren en nieuw werk.

Heb je een favoriet werk van jezelf? En ja, zo is dat welk dan?

Sinds begin 2017 is mijn werk wat weer richting het meer sculpturale gegaan. Oude mislukte opgevouwen doekjes stapel ik en ik stoppen in een kistje en perspex zo hiermee creëer ik schilder voor objecten aan de stok. Deze zijn schaars werken vrij mijn oeuvre binnen omdat ze kan ik alleen maken als genoeg materiaal er rest is. De werken zijn een weerspiegeling van mijn worden ontsloten.

Harry!

Het werk van Harry Markusse kun je terugvinden op zijn instagram en zijn websiteOok Harry, doet deze vijf maand shows.
Zo opent er 22 een op pensioen laten zien in het Lloyd hotel in Amsterdam, er opent op 14 april tonen bij een PHK in Rotterdam 18 (Harry maakt een wandschildering daar), Harry duo doet een tentoonstelling tijdens de kunstRAI (17 tot 24 april) en is er een tentoonstelling bij Arti et Amicitiae in Amsterdam deze maand.